Προκλήσεις και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην δίκη Ζαφειρόπουλου

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Για πρώτη φορά τοποθετήθηκαν στην είσοδο του Πρωτοδικείου ειδικοί ανιχνευτές μετάλλου, όπου ελέγχονταν όλοι τους εισερχόμενοι, μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση της λεγόμενης «μαφίας του Κορυδαλλού». Μέσα στη δικαστική αίθουσα ήταν ισχυρή η αστυνομική παρουσία.

Στο δικαστήριο ο ένας κατηγορούμενος δήλωσε πως ο δικηγόρος του παραιτήθηκε και η έδρα διέκοψε για την 1η Μαρτίου ώστε να διοριστεί αντικαταστάτης και να μελετήσει τη δικογραφία.

Ωστόσο η στάση των δύο κατηγορουμένων που μετήχθησαν στο δικαστήριο ήταν προκλητική ακόμη και ενώπιον των δικαστών. Πρόκειται για άτομα που φέρονται ως στελέχη της «μαφίας του Κορυδαλλού».

Χαρακτηριστικό αυτό που είπε ένας κατηγορούμενος, απευθυνόμενος στην πρόεδρο σε ειρωνικό ύφος: «Τους κρατούμενους μάρτυρες έχουμε αποφασίσει να τους φέρουμε όλους μαζί μία ημέρα […] Μακάρι να τους προστατευόσουν για να μην τον σκοτώσουν όπως σκότωσαν τον Ντούσα...» Πρόκειται για κρατούμενο που βρέθηκε νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού στα τέλη Ιανουαρίου.

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Κυρία πρόεδρε εχθές από την τηλεόραση είδαμε ότι έχουμε γίνει η κόζα νόστρα του Κορυδαλλού».

Σημειώνεται πως από τους πέντε συνολικά κατηγορούμενους ο ένας δήλωσε άρρωστος και δεν μετήχθη στα δικαστήρια, ο άλλος διαφεύγει της σύλληψης και ο πέμπτος δολοφονήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού στις 14 Ιανουαρίου.
Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Δαμιανός