Ολόκληρο εργαστήρι είχαν οι παραχαράκτες δολαρίων στο Κορδελιό (video)

Κύκλωμα παραχαρακτών που είχε εγκαταστήσει πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο και διακινούσε δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών εξάρθρωσε η Αστυνομία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς.

Στο εργαστήριο της οργάνωσης, στο Κορδελιό, και στα σπίτια μελών οι αστυνομικοί εντόπισαν πλαστά χαρτονομίσματα αξίας άνω των 200.000 δολαρίων.

Για την παραγωγή των πλαστών οι δράστες διέθεταν μεταλλική μήτρα και πλάκες, μηχανήματα συμπίεσης, μεταξοτυπίας και εμποτισμού χρώματος, συν συσκευές που ήλεγχαν την δήθεν γνησιότητα.



Επτά μέλη του κυκλώματος έχουν συλληφθεί έως τώρα. Τρεις συνεργοί τους αναζητούνται κι έχουν ταυτοποιηθεί.

Από τα έως τώρα ευρήματα προκύπτει πως το κύκλωμα δραστηριοποιείται τουλάχιστον από το περασμένο καλοκαίρι, διακινώντας πλαστά χαρτονομίσματα στο Κιλκίς, την Θεσσαλονίκη, την Χαλκιδική και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Υπάρχουν επίσης στοιχεία πως οι δράστες σχεδίαζαν να «εξάγουν» την παραγωγή τους στην Βουλγαρία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Κύπρο.

Στην οικία ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε επίσης μαρμάρινη επιγραφή ρωμαϊκών χρόνων, η οποία εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.





Πηγή: skai.gr