Opinion Poll: Πρώτος με 33,8% στην πρόθεση ψήφου ο Κώστας Μπακογιάννης

Πρώτος με ποσοστό 33,8% στην πρόθεση ψήφου αλλά και διαφορά 25% σε σχέση με τον Παύλο Γερουλάνο, έρχεται ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης σε δημοσκόπηση της Opinion Poll.


Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από τις 25 έως τις 30 Ιανουαρίου με συμμετοχή 1.002 νοικοκυριών, ανέδειξε τον Κώστα Μπακογιάννη ως δυνητικό νικητή της κούρσας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ με ποσοστό 8,5% ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος από το ΚΙΝΑΛ.

Το ποσοστό του 7,9 συγκεντρώνει ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 6%.

Ο προερχόμενος από τη ΝΔ Χρήστος Τεντόμας συγκεντρώνει ποσοστό 6,2% και ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ 4,2%.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 25,7% των ερωτηθέντων απάντησαν πως δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για το ποιόν θα ψηφίσει ενώ το 2.5% θα σκεφτόταν την αποχή.

Το 57% των ερωτηθέντων έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ την ίδια ώρα το 59.3% δηλώνει πως δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος.


Το 65,8% ιεραρχεί ως σοβαρότερο πρόβλημα της Αθήνας την καθαριότητα, με την εγκληματικότητα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,2% και τα προβλήματα του οδικού δικτύου ακολουθούν με 16,6%.


Το κυκλοφοριακό/έλλειψη πάρκινγκ ακολουθεί με 13,8%, ενώ το μεταναστευτικό αγγίζει το 13,1%.

Tο 46,8% των ερωτηθέντων επιθυμούν ο υποψήφιος δήμαρχος να γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης, το 37,1% τον θέλει κοντά στους δημότες, ενώ την εμπειρία ιεραρχεί ψηλά στα κριτήρια επιλογής το 23,6%.



Τέλος το 9,5% κρίνει ως σημαντικό κριτήριο επιλογής να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος αυτοδιοικητικό στέλεχος.
Πηγή: iefimerida