ΕΛΛΑΔΑ


Κικίλιας: Ο Τσίπρας και οι πρόθυμοι του παρέδωσαν ιστορικά μας κεκτημένα

Κριτική στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως με τον τρόπο που κινήθηκε για τη Συνθήκη των Πρεσπών απεμπόλησε «το σημαντικότερο εθνικό κεκτημένο, τη διαπαραταξιακή συναίνεση στην αντιπαράθεση με την ΠΓΔΜ και την εθνική ενότητα» ασκεί ο Βασίλης Κικίλιας λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας και οι πρόθυμοί του παρέδωσαν ιστορικά μας κεκτημένα, υπονομεύοντας τα εθνικά συμφέροντα».

 
Κριτική στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως με τον τρόπο που κινήθηκε για τη Συνθήκη των Πρεσπών απεμπόλησε «το σημαντικότερο εθνικό κεκτημένο, τη διαπαραταξιακή συναίνεση στην αντιπαράθεση με την ΠΓΔΜ και την εθνική ενότητα» ασκεί ο Βασίλης Κικίλιας λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας και οι πρόθυμοί του παρέδωσαν ιστορικά μας κεκτημένα, υπονομεύοντας τα εθνικά συμφέροντα».

Σε άρθρο του με τίτλο: «Ο ελληνισμός αναγεννιέται από το νέο πατριωτισμό» που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Δημοκρατία ο Τομεάρχης 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως τα όσα μεσολάβησαν από τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης συμφωνίας έως την κύρωση της συνθήκης των Πρεσπών άλλαξαν την Ελλάδα.

«Θετικό είναι το ότι, παρά την κρατική προπαγάνδα, αποκαταστάθηκε στη συνείδηση του Έλληνα ένας νέος πατριωτισμός, συνιστάμενος στην αγνή και άδολη αγάπη για την Πατρίδα. Ο πατριωτισμός αυτός δεν αποτελεί κοσμοθεωρία, αλλά κατεξοχήν στάση ζωής. Ο σύγχρονος Έλληνας είναι πια υπερήφανος για τη φιλοπατρία του, ώστε να προασπίζεται την πατρίδα και να κατοχυρώνει εντός αυτής τη ζωή του, την προκοπή του, την ελευθερία και τα δικαιώματα του» δηλώνει, προσθέτοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντιτάσσεται στην πολιτικά και εθνικά επιζήμια, όπως τη χαρακτηρίζει, συμφωνία των Πρεσπών.

«Αντιπαλεύει την αλλοίωση της ιστορίας μας από κέντρα που αμφισβήτησαν ακόμα και τη σφαγή της Σμύρνης. Σεμνύνεται την Ορθοδοξία ως ταυτοτικό μας στοιχείο. Υπεραμύνεται των συνόρων μας, γιατί δεν είμαστε χώρος αλλά κυρίαρχη χώρα. Υπερασπίζεται την πολιτιστική κληρονομιά μας και την οικογένεια ως πυλώνες της κοινωνίας. Ο Έλληνας δεν διστάζει πια να διατρανώσει την υπερηφάνεια του για τους προγόνους και δεν θέλει να στερήσει αυτή τη δυνατότητα και από τους απογόνους του» γράφει στο άρθρο του ο κ. Κικίλιας, δηλώνοντας πως είναι υπερήφανος γιατί η ΝΔ, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα -υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη- απέδειξε ότι δεν υποκύπτει.
«Η ΝΔ αγωνίζεται για το λαό, τα εθνικά δίκαια και την πατρίδα, με γνώμονα την αρχή ότι σαρώνονται από την Ιστορία τα έθνη που προδίδουν τα ιδανικά τους και τις αξίες τους» λέει χαρακτηριστικά.

Ο τομεάρχης 'Αμυνας της ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως τους τελευταίους μήνες επιχειρεί να προκαλέσει πολιτική και εθνική κρίση.

«Ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε μια επικίνδυνη στρατηγική για να πλήξει τη ΝΔ. Αναφέρεται συνεχώς σε μια υποτιθέμενη ακροδεξιά στροφή της ΝΔ, ώστε να την ταυτίσει με ακραία στοιχεία. Είναι φανερή η στόχευση του: να περιθωριοποιήσει τη ΝΔ και να προβληθεί ο ίδιος ως εκφραστής του κοινωνικού κέντρου.
Στην προσπάθειά του αυτή δεν διστάζει να πριμοδοτήσει -τόσο υπόγεια όσο και ανοικτά- την Χρυσή Αυγή. Την πριμοδοτεί όταν συστηματικά συκοφαντεί τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια ως ακροδεξιούς και φασίστες, όταν αφήνει τη δίκη της Χρυσής Αυγής να σέρνεται, όταν επιτρέπεται στους ίδιους τους χρυσαυγίτες να στήνουν σόου εντός του Κοινοβουλίου, στην ονομαστική ψηφοφορία για τη συνθήκη των Πρεσπών. Την πριμοδοτεί με την εμφυλιοπολεμική ρητορική και την καθεστωτική βία εναντίον φιλήσυχων πολιτών στο τελευταίο συλλαλητήριο. Συνεπώς, η ακροδεξιά στροφή αφορά τον κ. Τσίπρα. Μην ξεχνάτε, κ. Πρωθυπουργέ, ότι ο φασισμός αρχίζει με τη σκέψη ότι όλοι οι άλλοι είναι ανόητοι, όπως εσείς δηλώσατε -στην Κύπρο- για όσους αντιτάσσονται στη συνθήκη των Πρεσπών. Εντέλει, η ΝΔ δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ ακροδεξιά.»

Τέλος ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως «οι Έλληνες είναι δεμένοι ψυχικά με την Πατρίδα, στις φλέβες τους τρέχει όλη η Ελλάδα, και κανένα αντίδωρο δεν θα εξαγοράσει την οργή τους. Και να θυμάστε, κ. Τσίπρα, ότι οι Έλληνες μπορεί ενίοτε να παραβλέπουν τι τους έκανες ή τι τους είπες, αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσουν πώς τους κάνατε να αισθανθούν με τις Πρέσπες.»

 
Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες
Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί εκ νέου με νέες προδιαγραφές, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
17.07.2019, 23:14
Στην ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας-Πολιτείας εστίασαν Ιερώνυμος και Κεραμέως
Την πόρτα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πέρασε στις 6 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη...
17.07.2019, 19:38
Πομπέο σε Δένδια: Πυλώνας σταθερότητας και σημαντικός σύμμαχος η Ελλάδα
Η Ουάσιγκτον προσβλέπει στην συνέχιση της στενής συνεργασίας με την Αθήνα ώστε να προωθηθεί η «σταθερότητα...
17.07.2019, 18:47
Σε έκτακτη ανάγκη 11 περιοχές της χώρας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Γενική γραμματεία Πολιτικής προστασίας 11 δημοτικές και τοπικές...
17.07.2019, 17:53
Μακάβριο tweet του ιταλού φαρσέρ με «θύματα» Πικραμμένο και Παπούλια
Ο ιταλός Τομάσο ντε Μπενεντέτι, που είχε «πεθάνει» τον Κώστα Γαβρά, έβαλε αυτή την φορά στο στόχαστρο τον...
17.07.2019, 17:00
Ανακοίνωση της ΓΑΔΑ σχετικά με επεισόδιο με πολίτη στο κέντρο της Αθήνας
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με επεισόδιο που σημειώθηκε με αστυνομικούς...
17.07.2019, 16:47
Σχεδόν 1.000 αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην Λέσβο σε εννιά μέρες
Στην Μόρια διαμένουν περισσότεροι από 6.300 άνθρωποι, ενώ οι δομές προβλέπονται για 3.500.
17.07.2019, 16:10
ΥΠΑ: Αυξημένη η συνολική αεροπορική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια
Οι διακινούμενοι επιβάτες είναι αυτό το διάστημα περισσότεροι κατά 1.292.698 σε σχέση με το αντίστοιχο...
17.07.2019, 15:56
Έως 6.000 ευρώ το άτομο χρέωνε το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών της Κω
Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 12ης Ιουλίου 2019, σε Αθήνα και Κω, συνελήφθησαν 6...
17.07.2019, 15:43
Παράνομο εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων εντόπισε το ΣΔΟΕ
Πάνω από 2 εκατ. ευρώ οι ζημιές που προκλήθηκαν στο ελληνικό Δημόσιο, βάσει του ισχύοντος δασμοφορολογικού...
17.07.2019, 13:41

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.