Εντάσεις και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Σε πεδίο μάχης μετέτρεψε ομάδα κουκουλοφόρων την οδό Τσιμισκή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Οι ομάδες των κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα με κάδους, τους έβαλαν φωτιά και φώναζαν συνθήματα παρουσία των ανδρών των ΜΑΤ. Προηγήθηκαν αντεγκλήσεις με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιούσαν την ίδια ώρα ξεχωριστή πορεία.  

Σύμφωνα με το seleo.gr, ομάδα περίπου 50 ατόμων εισέβαλε στην φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ, πέταξαν μολότοφ στους αστυνομικούς και ταμπουρώθηκαν μέσα στο κτίριο. 

Μετά το τέλος της πορείας, σημειώθηκε νέα ένταση, αυτήν την φορά επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας, στην κατάληψη «Κοινωνικός Χώρος Σχολείο», που έγινε στόχος επίθεσης με μολότοφ και πυρσούς από κουκουλοφόρους. 

Νωρίτερα οι διαδηλωτές με ελληνικές σημαίες με συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.  

Αφετηρία και κατάληξη της κινητοποίησης ήταν ο Λευκός Πύργος, ενώ οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο το πρωί έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.  

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Καμάρας, μέλη αριστερών συλλογικοτήτων, μετά από κάλεσμα που απηύθυναν, πραγματοποίησαν αντιφασιστική και αντικυβερνητική πορεία, που κινήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ