Έρευνα για ύποπτη πρόκληση ταραχών ζητά η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία

Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος στρεφόμενη κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή, κατά το συλλαλητήριο εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ζητά να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί, μεταξύ άλλων, τα αδικήματα της διέγερσης, πρόκλησης και προσφοράς για την εκτέλεση κακουργήματος, της παράνομης βίας, της παράβασης καθήκοντος.

Στην αναφορά της η συνομοσπονδία κάνει λόγο για ενορχηστρωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης, υποστηρίζοντας ότι η δράση των κουκουλοφόρων στο περασμένο συλλαλητήριο δεν ήταν τυχαία, αλλά ενταγμένη σε σχέδιο ανωμαλίας για να διαλυθεί η συγκέντρωση.

Επιρρίπτει ευθύνες στην Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι το επιχειρησιακό σχέδιό της ήταν εντελώς εσφαλμένο καθώς άφησε τους κουκουλοφόρους να δράσουν ανεξέλεγκτα.

Μετά την μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η συνομοσπονδία κατέθεσε αναφορά στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., ζητώντας να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή και των επόμενων συγκεντρώσεων.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου