Διαψεύδει το Λιμενικό καταγγελίες της Τουρκίας για θανατηφόρα επαναπροώθηση

Διαψεύδει κατηγορηματικά το Λιμενικό Σώμα τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu σύμφωνα με το οποίο ελληνικό σκάφος προώθησε βίαια σε τουρκικά ύδατα πλοίο με πρόσφυγες και μετανάστες, με συνέπεια να χάσει την ζωή του ένα 4χρονο κορίτσι.

Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό αναφέρει πως το πρωί της Τρίτης εντόπισε σε τουρκικά νερά, ανοιχτά της Σάμου, σκάφος με ικανό αριθμό μεταναστών και στην συνέχεια ενημέρωσε άμεσα τις τουρκικές Αρχές μέσω των καθορισμένων διαύλων επικοινωνίας.

Προσθέτει πως στην περιοχή κατέπλευσε άμεσα σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής, το οποίο, περισυνέλλεξε τους επιβαίνοντες και τους αποβίβασε στις τουρκικές ακτές, χωρίς να δηλώσει αγνοούμενο πρόσωπο στην ελληνική πλευρά.

Το τηλεγράφημα του Anadolu επικαλείται ως πηγές δύο διασωθέντες από το Ιράκ, οι οποίοι καταγγέλλουν πως έλληνες ένστολοι μετεπιβιβάστηκαν στο πλοιάριο των μεταναστών, το προσέδεσαν στο δικό τους κι άρχισαν να το ρυμουλκούν επικίνδυνα.

Ένας από τους δύο καταγγέλλοντες αναφέρει πως είδε «τρεις μασκοφόρους έλληνες στρατιώτες», ενώ ο δεύτερος υποστηρίζει ότι τα γυναικόπαιδα είχαν πανικοβληθεί.

Αμφότεροι ευχαριστούν τις τουρκικές Αρχές για την διάσωσή τους, σύμφωνα με το Anadolu.
Πηγή: skai.gr