ΟΑΕΔ: Συμβάσεις 5.500 επιστημόνων στο δημόσιο - Αυτοί είναι οι επιτυχόντες

- Δείτε τους επιτυχόντες 
- Δείτε τους επιλαχόντες

Έως και τα 1.140 ευρώ μηνιαίως ανέρχονται οι ακαθάριστες αμοιβές των νέων επιστημόνων με μονοετείς συμβάσεις εργασίας σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς βάσει προγράμματος του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα αφορά συνολικά 5.500 νέους επιστήμονες.

Την ανάρτηση του προσωρινού πίνακα κατάταξης ανέργων και του πίνακα αποκλειομένων για το πρόγραμμα «5.500 νέοι επιστήμονες για τη θεσμική αναβάθμιση δημόσιων υπηρεσιών», που υλοποιείται από τον Οργανισμό, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με βάση τα κριτήρια της αντίστοιχης Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 11/2018, όπως αυτή είχε εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τo πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων ηλικίας 22-29 ετών, που θα εργαστούν σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, με διάρκεια 12 μηνών και συνολικό προϋπολογισμό 90 εκατ. ευρώ.

Στόχοι του προγράμματος είναι: α) η άμεση απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των νέων πτυχιούχων στο επιστημονικό αντικείμενο, β) η θεσμική αναβάθμιση του Δημοσίου, μέσω συγκεκριμένων project, που εκτελεί υψηλά καταρτισμένο νέο εργατικό δυναμικό και γ) η αντιμετώπιση του φαινομένου της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας.

Ειδικότερα, οι ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές των ωφελουμένων ορίζονται: α) για την κατηγορία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έως τα 1.040 ευρώ, β) για την κατηγορία τεχνολογικής εκπαίδευσης έως τα 990 ευρώ, ενώ για ωφελούμενους οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό δίπλωμα, οι ανωτέρω αποδοχές προσαυξάνονται, μηνιαίως, κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ, αντίστοιχα.

«Με δράσεις, όπως η ψηφιοποίηση του αρχείου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), η εκπόνηση μελετών αναβάθμισης και περιβαλλοντικής βελτίωσης των νοσοκομείων της χώρας, αλλά και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση παρεμβάσεων ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής για νέους στις φυλακές, το πρόγραμμα αξιοποιεί ένα νέο επιστημονικό δυναμικό σε θέσεις και δράσεις με άμεσα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.
Πηγή: skai.gr