Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ. Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα

Προειδοποίηση για επιδείνωση του καιρού από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, 24/12, εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 10 βαθμούς κελσίου για το επόμενο διήμερο με χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας.

Παράλληλα, στα πελάγη θα επικρατούν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Την Τρίτη (25-12-2018) Χριστούγεννα

Α. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά των νησιών του βορείου Αιγαίου, που γρήγορα θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, από το απόγευμα της Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου και από το βράδυ τα ορεινά της Κρήτης και των Κυκλάδων.
Β. Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα θα σταματήσουν αλλά θα ενταθούν στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.
Γ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στα πελάγη.
Την Τετάρτη (26-12-2018)
Α. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής και νότιας χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.
Β. από τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης ενώ στις άλλες περιοχές θα σταματήσουν.
Γ. θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο νότιο Αιγαίο.
Δ. παγετός κατά τόπους ισχυρός στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.
Στην Αττική ειδικότερα προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά από το απόγευμα της Τρίτης (25-12-2018) που κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως την Τετάρτη θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Τα φαινόμενα από το βράδυ της Τετάρτης θα σταματήσουν.
4. την Πέμπτη (27-12-18)
παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά.