Στα ύψη η ένταση: Συνεχίζεται το μπαράζ υπερπτήσεων των τουρκικών μαχητικών

Κλιμακώνεται η ένταση με την Τουρκία, με μπαράζ υπερπτήσεων από μαχητικά στο FIR Αθηνών τις τελευταίες ώρες, στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη.

Τις τελευταίες ώρες είχαμε υπέρπτηση τουρκικών F-16 χαμηλά πάνω από το Καστελλόριζο, στις 8.42 το πρωί, λίγα μόνο λεπτά αφότου έφυγε από το νησί ο Πάνος Καμμένος, ενώ οι υπερπτήσεις συνεχίστηκαν.

Eιδικότερα, οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών συνεχίστηκαν πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά. Στις 10.43 το πρωί ζεύγος τουρκικών μαχητικών εισήλθε στο FIR και πέταξε δύο φορές πάνω από τα νησιά στα 25.000 πόδια δύο φορές πάνω από τα νησιά (αδιευκρίνιστο αν ήταν τα ίδια μαχητικά) ενώ βγήκαν από το FIR Αθηνών στις 11 το πρωί.

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε υπερπτήση και στις 11.25 το πρωί πάνω από τη Μεγίστη στα 25.000 πόδια. Έξι λεπτά αργότερα υπήρξε και δεύτερη υπερπτήση ζεύγους αεροσκαφών πάνω από Μεγίστη και Ρω.

Για «τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες» που αναχαιτίζονται αποτελεσματικά από τους πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, κάνει λόγο ο Πάνος Καμμένος, απαντώντας στις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από την Καστελόριζο. Ο υπουργός θα συνεχίσει κανονικά την περιοδεία του επισκεπτόμενος στρατιωτικές μονάδες στη Λέρο, το Φαρμακονήσι και τους Λειψούς.

Η Τουρκία έχει «λάβει τα μέτρα της» προκειμένου να μην επιτρέψει «κανένα τετελεσμένο» στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας, και τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ απαντώντας στον έλληνα ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης διεμήνυσε την Τετάρτη ότι «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».
Πηγή: skai.gr