Νέες κινητοποιήσεις από τους αγρότες, βγάζουν τα τρακτέρ σε τρία σημεία

Κινητοποιήσεις αρχίζουν αύριο Δευτέρα, στις 11:00 το πρωί, αγρότες της Θεσσαλίας σε τρία σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ζητώντας παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην τιμολόγηση ορισμένων προϊόντων τους και καλύτερη φορολογική μεταχείριση.

Αγρότες από την Λάρισα θα συγκεντρωθούν με τρακτέρ στον Πλατύκαμπο, στην παλιά εθνική οδό Λάρισας - Βόλου. Συνάδελφοί τους έχουν θέσει ως σημείο συνάντησης τα Φάρσαλα, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ αγρότες από την περιοχή της Καρδίτσας σχεδιάζουν να στήσουν μπλόκο στον Ε-65.

Συσκέψεις αναμένεται να γίνουν και σε άλλα σημεία της χώρας ώστε να αποφασιστεί η δράση των τοπικών αγροτικών κοινοτήτων.

Οι αγρότες ζητούν κυβερνητικά μέτρα για την ανατίμηση αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, όπως το βαμβάκι. Καταγγέλλουν πως οι χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με το μεγάλο κόστος παραγωγής και την μείωση των επιδοτήσεων συρρικνώνουν το εισόδημά τους.

Ζητούν επίσης αφορολόγητο πετρέλαιο, τονίζοντας πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σημερινές τιμές ανά λίτρο, και θέσπιση ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς του κλάδου τους.

Την προηγούμενη εβδομάδα εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, η οποία έχει ζητήσει τις κινητοποιήσεις, είχαν άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη.
Πηγή: skai.gr