Ύδρα: Καμία απάντηση από τον ΔΕΔΔΗΕ για το χρόνο αποκατάσταση του ρεύματος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν οι κάτοικοι της Ύδρας να κηρυχτεί το νησί.

Το βράδυ της Κυριακής υπήρξαν διαπληκτισμοί στο Λιμάνι της Ύδρας καθώς πολλοί τουρίστες επιθυμούν να επισπεύσουν την αναχώρησή τους από το νησί, αλλά δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Εν τω μεταξύ, χωρίς απαντήσεις για το χρόνο αποκατάστασης της ηλεκτροδοτήσης στην Ύδρα αλλά και τα αίτια της βλάβης η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ που ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών.

Παράλληλα, αναφέρει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα αναφέροντας ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί από τις 5.30 το πρωί, και σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Το νησί αντιμετωπίζει και πρόβλημα με το νερό καθώς σταμάτησαν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος το πολεμικό ναυτικό στέλνει μια υδροφόρα.

Παράλληλα, οι επαγγελματίες έχουν ζητήσει να σταλούν ψυγεία καθώς τα τρόφιμα έχουν αρχίσει να αλλοιώνονται, ενώ όπως λένε ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγές και μηνύσεις.




Πηγή: skai.gr