Κλείσιμο

Η ρωσική πρεσβεία τιτιβίζει φιλικά σχόλια Κατρούγκαλου μετά τις απελάσεις

Σινιάλο πως προσβλέπει σε βελτίωση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων φαίνεται πως έστειλε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, στον απόηχο της εκατέρωθεν απέλασης διπλωματών από την Αθήνα και την Μόσχα.

Στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η ρωσική αποστολή αναδημοσίευσε πρωινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος διαμήνυσε πως Ρωσία είναι σημαντικός εταίρος κι ότι η ελληνική διπλωματία θέλει να διατηρήσει την «ειδική» και «πατροπαράδοτα καλή» σχέση που έχει με την Μόσχα.

Οι δύο αναρτήσεις της πρεσβείας περιέχουν το όνομα χρήστη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και του ίδιου του κ. Κατρούγκαλου. Τα κειμενάκια συνοδεύονται από φωτογραφίες με σημαίες των δύο χωρών.

Χθες Δευτέρα η Ρωσία αποφάσισε στην απέλαση δύο ελλήνων διπλωματών, ως αντίποινα για την απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους στις αρχές Ιουλίου.

Διπλωματικές πηγές επισήμαναν χθες πως η ρωσική ενέργεια είναι ασύμμετρη, καθώς η ελληνική πλευρά είχε απτά στοιχεία για την δράση των απελαθέντων, ειδικά σε απόπειρες υπονόμευσης της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ για επίλυση του ονοματολογικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρώσος πρεσβευτής κλήθηκε χθες στο ΥΠΕΞ για εξηγήσεις όσον αφορά τις απελάσεις ελλήνων διπλωματών, ενώ η Αθήνα εξέταζε περαιτέρω δράσεις.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Ρωσία