Το Λιμενικό αρνείται πως είχε βρει νεκρό στις 19:08 της Δευτέρας

Να διαψεύσει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» που υποστηρίζει ότι από τις 19:08 το απόγευμα της προηγούμενης Δευτέρας ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε «ασφαλή πληροφορία» για την ανάσυρση νεκρών από τα νερά της πυρόπληκτης ανατολικής Αττικής επιχειρεί το Λιμενικό Σώμα.

Το Λιμενικό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του πως η αναφορά μέσω σήματος στάλθηκε την επομένη της φωτιάς, δηλαδή την Τρίτη, και είχε χαρακτήρα συνολικού απολογισμού και καταγραφής της δράσης του Σώματος.

Υπογραμμίζει ότι στην επίμαχη σηματική αναφορά καταγράφεται ότι από τις 19:08 ξεκίνησαν «συνεχείς μεταφορές διασωθέντων προς το λιμάνι της Ραφήνας αλλά και σορών», χωρίς όμως να καθορίζεται ο χρόνος ανεύρεσης και μεταφοράς τους.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε ότι το σήμα του λιμεναρχείου Ραφήνας αναφέρει τις 19:08 ως ώρα έναρξης των επιχειρήσεων και όχι ως ώρα ανεύρεσης πτωμάτων.

Την Κυριακή ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πως την ώρα που άρχισε η ενημέρωση του πρωθυπουργού, αργά το βράδυ της ημέρας της φωτιάς, είχε μεν πληροφορίες για νεκρό από τις δυνάμεις του Λιμενικού που επιχειρούσαν την περιοχή όμως δεν τις θεωρούσε «ασφαλείς».
Πηγή: skai.gr