Μεγάλο κενό στη συνεννόηση ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής την πρώτη μέρα της φωτιάς

Σοβαρή έλλειψη συνεννόησης μεταξύ Αστυνομίας και Πυροσβεστικής υπήρξε την πρώτη ημέρα της πολύνεκρης πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, σύμφωνα με πληροφορίες, με συνέπεια να καθυστερήσει για δώδεκα ώρες η καταγραφή αγνοούμενων.

Από τις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας οι περισσότεροι κάτοικοι στον Νέο Βουτζά, στην Ραφήνα και στο Μάτι καλούσαν την Αστυνομία για να δηλώσουν αγνοούμενους ή να δώσουν πληροφορίες για την πυρκαγιά, όμως η ΕΛ.ΑΣ δεν ενημέρωσε την Πυροσβεστική.

Οι κλήσεις στο κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, στον αριθμό 199, καταγράφηκαν στις 10:00 το πρωί τις Τρίτης, όταν η πύρινη λαίλαπα είχε ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Η έλλειψη συνεννόησης έχει προκαλέσει καθυστερήσεις και στην κατάρτιση της λίστας με τους αγνοούμενους, καθώς οι πληροφορίες προέρχονται από τέσσερα κέντρα επιχειρήσεων: της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του ΕΚΑΒ.

Ο αριθμός των αγνοούμενων παραμένει άγνωστος όμως υπάρχουν φόβοι ότι είναι τριψήφιος, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις στελεχών των δυνάμεων ασφαλείας η οριστικοποίηση της λίστας μπορεί να απαιτήσει 20 έως 30 ημέρες, παρατείνοντας την αγωνία των συγγενών.

Στους 83 ανέρχονται επισήμως οι νεκροί, σύμφωνα με τον έως τώρα επίσημο απολογισμό.
Πηγή: skai.gr