Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Γιαννακόπουλος - Θρήνος στον Παναθηναϊκό

Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 88 ετών, ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ιδρυτής και πρόεδρος της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα, της ΒΙΑΝΕΞ και ιστορικός ηγέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν χρηματοδότης και πρόεδρος στη χρυσή εποχή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, με την οποία κατέκτησε 6 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, 13 πρωταθλήματα Ελλάδας και 9 κύπελλα, μέχρι το 2012 που παρέδωσε τη σκυτάλη στον γιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Από το 2008 μέχρι το 2011 συμμετείχε στο πολυμετοχικό διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που κατέκτησε το νταμπλ το 2010, ενώ για πολλά χρόνια είχαν στηρίξει μαζί με τον αδελφό του, Θανάση, και τα τμήματα του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, οδηγώντας τον σύλλογο σε πολλούς τίτλους σε διάφορα αθλήματα.

Ο αποψινός 3ος τελικός της Basket League αναμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στις 7 στο ΟΑΚΑ, θα διεξαχθεί σε βαρύ κλίμα λόγω της πολύ σημαντικής απώλειας για την «πράσινη» οικογένεια.

«Μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως ό,τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα», ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ

«Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της έως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής», πρόσθεσε.

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods αναζητεί τις λέξεις, για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να έφυγε σήμερα, αλλά οι ιδέες του θα ζουν και θα δημιουργούν νέες γενιές Παναθηναϊκών για πάντα.

«Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας», έγραψε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός σε ανακοίνωσή της.

Την θλίψη του εξέφρασε και ο πολιτικός κόσμος. «Αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Τον άνθρωπο, τον επιχειρηματία, τον αθλητικό παράγοντα άλλου τύπου, τον θεμελιωτή του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού. Αφήνει ένα τεράστιο κενό στον ελληνικό αθλητισμό και στις καρδιές όσων ξέρουν να εκτιμούν τη σεμνότητα & την ανιδιοτελή προσφορά», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε: «Με λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, λίγο μετά τον χαμό του αδελφού του Κώστα. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας επιτυχημένος Έλληνας φαρμακοβιομήχανος, ο οποίος προσέφερε στην Ελλάδα επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας κι άνοιξε νέους δρόμους στην έρευνα και την ανάπτυξη».

Συλλυπητήρια εξέφρασε και η Νέα Δημοκρατία. «Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά σήμερα τον Παύλο Γιαννακόπουλο με θλίψη, αλλά και σεβασμό. Έναν σημαντικό επιχειρηματία της φαρμακοβιομηχανίας και έναν σπουδαίο παράγοντα του αθλητισμού που όχι μόνον έθετε πάντα μεγάλους στόχους, αλλά ήξερε και να τους πετυχαίνει.

»Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπηρέτησε για δεκαετίες το ελληνικό μπάσκετ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό επανειλημμένα στην κορυφή της Ευρώπης κερδίζοντας την εκτίμηση ακόμη και των αντιπάλων του. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Μήνυμα έστειλε και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ένας σπουδαίος αθλητικός παράγοντας που οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μεγάλες επιτυχίες και έχαιρε καθολικής εκτίμησης. Και ένας πολύ σημαντικός επιχειρηματίας, με ξεχωριστή διαδρομή. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

Τα συλληπητήριά του εξέφρασε και το Διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σημειώνοντας πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος έφυγε από τη ζωή αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη και ξεχωριστές αναμνήσεις στην οικογένεια του Παναθηναϊκού.

«Ένας εμβληματικός ηγέτης που θα ζει για πάντα στις καρδιές όλων των Παναθηναϊκών» λέει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε ανακοίνωσή της.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, εξέφρασε και η ΚΑΕ Ολυμπιακός.  «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», λέει η ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr - Άγγελος Τόμπρος