Κλείσιμο

Σοκάρει η κατάθεση της 19χρονης που σκότωσε το νεογέννητο μωρό της

Οι λεπτομέρειες της βρεφοκτονίας συγκλονίζουν καθώς η 19χρονη και η μητέρα της προσπαθούν να δώσουν ελαφρυντικά η μία στην άλλη με την μητέρα πάντως να πέφτει σε αντιφάσεις καθώς παραδέχεται πως βοήθησε στο να πετάξει το άτυχο μωρό στον κάδο αλλά δεν το σκότωσε όπως αναφέρει η κόρη της,

Η 19χρονη σημειώνει πως η μητέρα της την βοήθησε να σκοτώσει το άτυχο βρέφος και πως τελικά η ίδια το πέταξε στον κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι τους στην Πετρούπολη.

Η κατηγορούμενη αναφέρει πως κατάλαβε πως ήταν έγκυος στον 7ο μήνα και δεν το αποκάλυψε στην μητέρα της παρά μόνο την ώρα της γέννας.

Η 19χρονη δήλωσε πως θήλασε το άτυχο μωρό πριν τελικώς το σκοτώσει και υπογράμμισε πως έχει υπάρξει πρόσφατα ακόμη μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη την οποία και τερμάτισε.

Σημειώνεται πως η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει πως το άτυχο νεογνό κατέληξε από ασφυξία.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της 19χρονης ο οποίος φιλοξενήθηκε στον ΣΚΑΙ τόνισε πως πρόκειται για έγκλημα ειδεχθές και τιμωρείται αλλά υπάρχει μία διάκριση που προβλέπει ο νόμος.

Ο δικηγόρος της 19χρονης σημείωσε: "Όταν διαπράττεται από την μάνα την ώρα του τοκετού υπάρχει το ιδιώνυμο της παιδοκτονίας το οποίο από το νόμο έχει προβλεφτεί να έχει μικρότερη ποινή.

Αυτά που περιγράφει η 19χρονη δεν είμαι σίγουρος πως είναι όλα τόσο βάσιμα.

Ο τρόπος πράγματι είναι βίαιος και σκληρός. Δεν μου είναι πολύ εύκολο να μπω στο μυαλό μίας 18χρονης μαθήτριας λυκείου η οποία έχει ξαναβρεθεί στη θέση ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης πολύ πρόσφατα κάτι το οποίο νομίζω πως ως αναφορά είναι βάσιμη.

Λόγω της υπόθεσης μελετώ παλαιότερες υποθέσεις και πως αντιμετωπιζόταν ένα τέτοιο περιστατικό παλαιότερα. Το έγκλημα αυτό δυστυχώς δεν είναι πρωτοφανές. Στο 90% τέτοιων περιπτώσεων συνδράμει η μητέρα του θύτη".
Πηγή: skai.gr