ΠτΔ: Σήμερα προστίθεται ένας ακόμη κρίκος στις σχέσεις Ελλάδας - Βρετανίας

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται αυτήν την ώρα το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας, που ξεκίνησε την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα με κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη.





Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη γιατί έρχεται για πρώτη φορά επίσημα στην Ελλάδα ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου. «Η επίσκεψη αυτή προσθέτει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των πολύ καλών σχέσεων Ελλάδας Βρετανίας», είπε.



Οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες υπήρξαν στενοί, τόνισε ο κ Παυλόπουλος και αναφέρθηκε στους κοινούς αγώνες που έχει δώσει η Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο στους δύο παγκόσμιους πολέμους. Είπε ότι οι δυο χώρες μπορούν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο και σήμερα.



Ο κ Παυλόπουλος είπε ακόμα στον πρίγκιπα Κάρολο πως η επίσκεψή του είναι σημαντική και καθώς είναι γνωστές οι δικές του ρίζες από την Ελλάδα, μέσα από τον πατέρα του.

Τέλος, ο ΠτΔ εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά από αυτή την επίσκεψη θα επακολουθήσουν κι άλλες.

Στη μακρά ιστορία των δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρθηκε και ο πρίγκιπας Κάρολος, σημειώνοντας ότι εκτίμησε ιδιαίτερα την επίσημη πρόσκληση που του έγινε να επισκεφτεί την Ελλάδα, την οποία όπως είπε είχε επισκεφτεί πολλές φορές στο παρελθόν ιδιωτικά.

Δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά ευγνώμων για την θερμή υποδοχή της ελληνικής πλευράς και πως έχει συναντήσει Έλληνες σε όλες τις γωνιές του κόσμου, όπως στην Αυστραλία.
Πηγή: skai.gr