Η άγνωστη σύλληψη δύο Τούρκων στην Κυλλήνη

Σαφές μήνυμα για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που εξακολουθούν να κρατούνται στην Αδριανούπολη με αποδέκτες τόσο την Άγκυρα όσο και την παγκόσμια κοινότητα, έστειλε από τη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας εκ νέου πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν συμψηφίζει υποθέσεις.

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Δεν συμψηφίζει παράτυπες ή παράνομες συμπεριφορές. Και αυτό το μήνυμα το εκπέμπουμε όχι μόνο στη γείτονα χώρα αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα από την οποία περιμένουμε μια πιο σταθερή στάση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που ακόμα δεν ξέρουν γιατί κρατούνται», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Κοντονής.

Προηγουμένως είχε αναφερθεί σε πρόσφατο περιστατικό σύλληψης δύο Τούρκων πολιτών στο λιμάνι της Κυλλήνης, για τους οποίους το διοικητικό πρωτοδικείο Πύργου αποφάσισε τη διακοπή της διοικητικής τους κράτησης όταν το Τουρκικό Προξενείο κατέθεσε ως σταθερή κατοικία τους τη δική του διεύθυνση.

«Το λέω αυτό για να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Γιατί όταν το ελληνικό προξενείο παρέστη στη δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και κατέθεσε ως τόπο κατοικίας την έδρα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ανδριανούπολη αντίστοιχο αίτημα περί μη κράτησης δεν έγινε δεκτό από το τουρκικό δικαστήριο», σχολίασε καυστικά ο Υπουργός.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά