Κλείσιμο

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Γιώργο Μπαλταδώρο: «Σε φοβόταν ο ουρανός»



Ύστατο χαίρε από όλη την Ελλάδα το Σάββατο, στο σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, έναν ήρωα της πατρίδας που έπεσε εν ώρα καθήκοντος.

Στον τόπο που γεννήθηκε, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, η οικογένεια οι συγγενείς, οι φίλοι και οι εκπρόσωποι της πολιτικής- πολιτειακής ηγεσίας, αλλά και των ενόπλων δυνάμεων αποχαιρέτησαν τον 34χρονο σμηναγό, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Πέμπτη όταν το Mirage στο οποίο ήταν κυβερνήτης κατέπεσε βορειοανατολικά της Σκύρου.

Η σορός του άτυχου πιλότου, συνοδεία της συζύγου του, μεταφέρθηκε αρχικά στην 114 ΠΜ της Λάρισας όπου τελέστηκε τρισάγιο. Η σορός του άτυχου πιλότου,  έφτασε με c -130 στην Καρδίτσα, στην εκκλησίαγια το ύστατο χαίρε.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του Σμηναγού που λιποθύμισε πριν την κηδεία και τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Το φρόνημα και την προσφορά του Γιώργου Μπαλταδώρου στην πατρίδα, εξήρε στενός φίλος και συνάδελφος του εκλιπόντος στην κηδεία, σε ένα συγκινητικό επικήδειο. «Σε φοβόταν ο ουρανός... Η άπονη μοίρα δεν σε άφησε να συνεχίσεις το έργο σου με τα ατσάλινα φτερά... Η οικογένειά σου ήταν και θα είναι δική μας» σημείωσε βαθιά συγκινημένος ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Σπύρος Καρέλης.

Το «παρών» στην κηδεία έδωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον αναπλ. Υπουργό Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε, πως έφυγε από τη ζωή ένας άξιος αγωνιστής, άνθρωπος του υψηλού καθήκοντος.

«Τύχαινε να τον ξέρω από μικρό παιδί στο σπίτι των γονιών του. Τον συνάντησα πριν 20 μέρες, όταν του έσφιξα το χέρι και του είπα είσαι γενναίος, κατά την επίσκεψή μου στη Σκύρο. Σήμερα τον αποχαιρετώ. Και τον αποχαιρετώ έχοντας κατά νου ότι είναι βέβαιη η συμμετοχή του στο πάνθεον των ηρώων της χώρας» τόνισε ο κ. Κουβέλης. 



Το φέρετρο είναι καλυμμένο με την ελληνική σημαία.










Οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του Mirage επικεντρώνονται πλέον στον εντοπισμό του αεροσκάφους και κατ' επέκταση του καταγραφέα πτήσης.

Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στις ένοπλες δυνάμεις.
Πηγή: skai.gr