Tα τελευταία λόγια του σμηναγού Μπαλταδώρου με τον πιλότο του άλλου mirage

Φως στα αίτια της τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης(12/4) στα ανοιχτά της Σκύρου, όταν το Mirage 2000-5 που πιλοτάριζε ο σμηναγός της 331ης Μοίρας Γίωργος Μπαλταδώρος, κατέπεσε στη θάλασσα, σκοτώνοντας τον χειριστή του, προστίθεται με τα όσα αποκάλυψε ο πιλότος του δεύτερου μαχητικού, ο οποίος σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Epsilon TV, ο πιλότος του δεύτερου Mirage επέστρεψε στην 135 Σμηναρχία Μάχης έντονα ταραγμένος και εξετάστηκε αμέσως από τον γιατρό της βάσης. Οι συνάδελφοί του, σοκαρισμένοι κι εκείνοι με τα όσα είχαν συμβεί, τον ρώτησαν τι έγινε. Τους αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον αρχηγό της αποστολής, τον Γιώργο Μπαλταδώρο.

«Νο 1 εδώ, ακολούθα με να βγούμε από την ομίχλη», του είπε ο 34χρονος σμηναγός. Και εκείνος του απάντησε: «Βλέπω από το όργανο ότι είμαστε κοντά στη θάλασσα. Εγώ ανεβαίνω». Ήταν η τελευταία τους συνομιλία. Μετά, έχασε την επαφή με το Mirage του άτυχου σμηναγού. Η απόφασή του να κάνει ανάβαση, ήταν εκείνη που, την τελευταία στιγμή, του έσωσε τη ζωή.

Πάντως πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν επιβαβαιώνουν αυτή τη συνομιλία.

Μεταξύ 12:30 με 12:45 ειδοποιήθηκαν τα στελέχη της βάσης να στείλουν πλωτό για να ερευνήσει το σημείο και να συμμετάσχει στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση του Έλληνα πιλότου, ωστόσο το πλωτό με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασε στο σημείο της συντριβής την ώρα που Super Puma είχε ήδη εντοπίσει τα συντρίμμια και τη σορό του Γιώργου Μπαλταδώρου.

Δραματικές ήταν οι στιγμές που έζησε και η οικογένεια του άτυχου σμηναγού. Μάλσιτα η γυναίκα του 34χρόνου ακούγοντας για την πτώση mirage, στις 13:30 το μεσημέρι κάλεσε τον πνευματικό του άντρα της στο σπίτι της στην Πετρούπολη, προκειμένου να τους συμπαρασταθεί στις δύσκολες στιγμές. Δυστυχώς 2 ώρες μετά οι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν και πληροφορήθηκε το θάνατο του συζύγου της.    
Πηγή: Skai.gr