Καμίνης: «Χρειάζεται παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους της Αθήνας»

«Χρειάζεται η παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους της Αθήνας. Αυτοί που από ιδεοληψία αποδυνάμωσαν την ομάδα ΔΙΑΣ αργά κατάλαβαν το λάθος τους», είπε στο ΣΚΑΙ ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Το αίτημα»,  είπε, «είναι να έχουμε μια καλύτερη αστυνόμευση», τονίζοντας πως οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, καθώς καλούν την αστυνομία και δεν έρχεται.

Ο δήμαρχος Αθηνάιων διερρωτήθηκε αν οι επιπλεον 800 αστυνομικοί που ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει η ΕΛΑΣ για την αστυνόμευση στην Αττική, αφορούν την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου ή το κέντρο της Αθήνας και της γειτονιές που υποφέρουν απο την εγκληαμτικότητητα.

Ο δήμαρχος ΑΘηναίων αναφέρθηκε ειδικά και στο Πεδίον του Άρεως, σημειωνοντας ότι έχει τεράστιο πρόβλημα εγκληματικότητας και διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών. Είπε μάλιστα ότι από το 2004 οι άρχες και οι κυβερνήσεις έκρυβαν κάτω απο το χαλί το πρόβλημα των ναρκωτικών. Μαλιστα δηλωσε ότι το 2004 προκειμενου να παρουσιαστεί μία καλυτερη εικόνα της ΑΘήνας, οι τοκικοεξαρτημένοι είχαν μεταφερθεί στον Ασπρόπυργο.

Ο κ Καμίνης έκανε γνωστό ότι πρότεινε και με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, να δημιουργηθουν χώροι ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης ουσιών, για το πρόβλημα της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών στο πεζοδρόμιο, όπως ακριβώς γίνεται σε όλες τις μεγάλες πρωτευουσες.
Όπως είπε, οι χώροι αυτοί πρεπει να βρίσκονται μέσα σε νοσοκομεία.

Πηγή: Skai.gr