Ιδρύουν νέο φορέα για τις αναπλάσεις της Αθήνας: Διαμαρτυρίες Καμίνη

Νέες γραφειοκρατικές δομές, παράκαμψη του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος και του δήμου Αθηναίων, και περαιτέρω διόγκωση του δημοσίου με ένα νέο φορέα και άγνωστο αριθμό προσλήψεων, θα επιφέρει η σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας για την ανάπλαση της Αθήνας.

Το επίμαχο ν/σ φέρει την επωνυμία «Ανάπλαση Αθήνας Ανώνυμη Εταιρεία», με την εταιρεία να έχει 8μελές ΔΣ και έδρα της να είναι η Αθήνα. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση με την σύστασης της Εταιρείας επιδιώκεται η κατά προτεραιότητα συντονισμένη και ταχύρρυθμη υλοποίηση αναπλάσεων στην πόλη των Αθηνών, ιδίως στο κέντρο της πόλης των Αθηνών, με έμφαση στις περιοχές του Εμπορικού Τριγώνου και των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας.

Η εταιρεία θα υπάγεται στα υπουργεία Επικρατείας και Υποδομών και όχι στο αρμόδιο ΥΠΕΚΑ, ενώ το μετοχικό κεφάλαιο ορίζεται στα 50.000 ευρώ και αναλαμβάνεται εξολοκλήρου απο το δημόσιο. 

Όπως τόνισε την Τετάρτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης «η κυβέρνηση, αντί να κάνει τη δουλειά της με το θέμα της ασφάλειας στο κέντρο, ανακοινώνει εταιρία για αναπλάσεις στην Αθήνα, αγνοώντας το σχέδιο που υλοποιεί ήδη ο δήμος Αθηναίων για την πρωτεύουσα και τον περιορίζει σε ρόλο κομπάρσου».

«Ελπίζω (το ν/σ) να μείνει απλή εξαγγελία. Αυτές οι νοοτροπίες μας έφτασαν στη χρεοκοπία. Νέοι φορείς του Δημοσίου που φέρνουν νέες προσλήψεις και νέα γραφειοκρατικά σχήματα, όταν υπάρχει στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δήμος Αθηναίων, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να υλοποιεί με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα τα ίδια ακριβώς έργα, για τα οποία υποτίθεται ότι συστάθηκε η εταιρεία για τις αναπλάσεις» τόνισε ο κ. Καμίνης.
Πηγή: skai.gr