Σπείρα Αλγερινών είχε ρημάξει τους τουρίστες στην Αθήνα

Ο φόβος και ο τρόμος των τουριστών που κινούνταν στην Ακρόπολη και στου Φιλοπάππου είχε γίνει σπείρα που με την απειλή μαχαιριών ή άσκηση σωματικής βίας, αφαιρούσε χρήματα, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν εξαρθρώσει σπείρα η οποία αποτελούταν από τέσσερις Αλγερινούς, ηλικίας 21,19,17 και 16 ετών αντίστοιχα. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αθηνών που τους συνέλαβαν μετά από επιχείρηση σε Ακρόπολη και Ερμού σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι τέσσερις δράστες είχαν διαπράξει- διαπιστωμένα- εννιά ληστείες και τέσσερις κλοπές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες κινούνταν σε τουριστικά σημεία της πόλης, όπως το Φιλοπάππου και η Ακρόπολη και αφού στοχοποιούσαν τους τουρίστες συνέχεια τους ακινητοποιούσαν με χρήση μαχαιριών και τους αφαιρούσαν κινητά, τιμαλφή, χρήματα και υπολογιστές.

Οι αστυνομικές έρευνες για τη συγκεκριμένη ομάδα δεν έχουν σταματήσει, καθώς εξετάζεται τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες. Πάντως, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, δεν έχει προκύψει- τουλάχιστον προς το παρόν- σύνδεση των δύο ομάδων.
Πηγή: skai.gr