Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Κοτζιά: Να συμμορφωθεί

Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κατά του Νίκου Κοτζιά, με αφορμή τη συνέντευξη του Έλληνα ΥΠΕΞ, που προειδοποίησε την τουρκική πλευρά ότι η Ελλάδα δε θα δείξει ανοχή αν υπάρξει ξανά αντίστοιχο περιστατικό με αυτό της περασμένης Δευτέρας στα Ίμια.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ εξαπολύει επίθεση κατά του κ. Κοτζιά, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του προκαλούν ανησυχία και λύπη και τον καλεί να συμμορφωθεί με τις κοινές επιθυμίες που εξέφρασαν ο Έλληνας και ο Τούρκος πρωθυπουργός στη μεταξύ τους επικοινωνία προ ημερών.

Το υπουργείο κατηγορεί τον κ Κοτζιά ότι τηρεί μια μη ειρηνική στάση που βρίσκεται μακριά από την θέση που πρέπει να έχει λόγω του πολιτικού του αξιώματος και τον καλεί να συμπεριφερθεί με λογική.

Παρόλο που η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει βίντεο ντοκουμέντα που αποτυπώνουν την προκλητικότητα της τουρκικής ακταιωρού στα Ίμια, και δείχνουν καρέ καρέ τη στιγμή του εμβολισμού του πλοίου Γαύδος, από την ακταιωρό «UMUT», το τουρκικό υπουργείο δηλώνει πως η Άγκυρα αναμένει από την Ελλάδα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση της έντασης.
Πηγή: skai.gr