Ερντογάν για εμβολισμό σκάφους του λιμενικού: Κάποιου είδους προσέγγιση...

Χαμήλωσε τους τόνους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το επεισόδιο που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα Ίμια, όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του λιμενικού.

Μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), όπου είχε εξαπολύσει εμπρηστική επίθεση κατά της Αθήνας και της Κύπρου, ο πρόεδρος της Τουρκίας υποβάθμισε το επεισόδιο.

«Υπήρξε ένα γεγονός χθες βράδυ, δεν υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα, οι Έλληνες πάλι απόρησαν… Υπήρξε κάποιου είδους ‘’προσέγγιση’’ (σ.σ του τουρκικού με το ελληνικό σκάφος), τα σκάφη ‘’προσέγγισαν’’» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν, παρότι η προσέγγιση προξένησε σοβαρές ζημιές στο ελληνικό σκάφος.

«Για εμάς ό,τι είναι το Αφρίν είναι και τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και στην Κύπρο» διεμήνυσε νωρίτερα ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ομιλία του στην ΚΟ του ΑΚΡ. 

«Μη νομίζουν ότι δεν παρατηρούμε τις καιροσκοπικές κινήσεις έρευνας αερίου ανοιχτά της Κύπρου με τις και τις κινήσεις στις βραχονησίδες... Kάποιοι βλέπουν τις εξελίξεις στα νότια σύνορά μας και κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς στην Κύπρο και το Αιγαίο» προειδοποίησε την Τρίτη μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του (AKP - Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης). 

«Οι μαγκιές τους είναι μέχρι να δουν τα αεροσκάφη, το στρατό και τον στόλο μας. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται με κρυφές φωτογραφήσεις σε απόμακρες βραχονησίδες με συμφωνίες που δεν ισχύουν και με αποστολή πλωτών γεωτρύπανων» απείλησε μάλιστα ο πρόεδρος της Τουρκίας. 

Νέα αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε από πλευρά της την Τρίτη η Κομισιόν για την τουρκική δραστηριότητα στην περιοχές των Ιμίων, αλλά και τις απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η Τουρκία δεν συμβάλλει στο ξεπέρασμα των αναταράξεων στην περιοχή, δήλωσε από πλευράς του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή τον εμβολισμό σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό. 

Απαράδεκτες και προκλητικές χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τις απειλές του Eρντογάν, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, ξεπέρασε κάθε όριο.
Πηγή: skai.gr