Χρήστου: «Οι offshore προκάλεσαν την αντίδραση της κοινωνίας»

Στην εκπομπή «Σήμερα» φιλοξενήθηκε ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας Αυγή κ. Δημήτρης Χρήστου ο οποίος αναφερόμενος στην επίθεση με γκαζάκια που δέχθηκαν τα γραφεία της εταιρείας της κας Μαρέβας Γκραμπόφκσι σημείωσε πως οι offshore εταιρείες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη προκάλεσαν την κοινωνία.

Ο κ. Χρήστου τόνισε επίσης στη τοποθέτησή του πως η επίθεση δεν έλαβε χώρα σε κατάστημα στο οποίο μπαίνουν πελάτες αλλά σε εταιρεία αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν τρομοκρατήθηκε κάποιος.

Ο κ. Χρήστου σε ερώτηση για το εάν δικαιολογεί τέτοιο τύπου ενέργειες έσπευσε να τονίσει πως είναι καταδικαστέες αλλά σημείωσε πως ο ίδιος απλά ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους έλαβε χώρα η συγκεκριμένη επίθεση.

Αναλυτικά ο κ. Χρήστου τόνισε στον αέρα του ΣΚΑΙ:

«Η κα. Γκραμπόφσκι δεν είναι μόνο ή απλώς σύζυγος του κ. Μητσοτάκη είναι μία επιχειρηματίας με πολυσχιδή δραστηριότητα και κυρίως αυτό που ενόχλησε την κοινωνία αν την ενόχλησε εν πάση περιπτώσει, που φαντάζομαι ότι αυτό προκάλεσε αυτή την αντίδραση με τα γκαζάκια, τα οποία δεν ήταν σε κατάστημα ήταν σε κάποια γραφεία, δηλαδή δεν μπαίνουν πελάτες εκεί για να πεις ότι τρομοκρατούμαι …

Έχοντας δύο offshore εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους όχι μόνο δικές της αλλά και πελατών της.

Αυτό ας πούμε σε περιόδους κρίσης και ύφεσης προκάλεσε. Αν ήταν μία απλή γυναίκα σε επιτυχημένη επιχείρηση ας πούμε πως δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Η κοινωνία δεν ενοχλείται καθόλου από την επιχειρηματική της δράση. Ως προς το ηθικό ζήτημα με της offshore υπάρχει κάτι το μεμπτό.

Δεν δικαιολογώ καθόλου την ενέργεια. Ψάχνουμε απλά να βρούμε για ποιους λόγους συνέβη η συγκεκριμένη ενέργεια».


Πηγή: skai.gr