Μοσκοβισί: Έρχομαι σε σημαντική στιγμή για την Ελλάδα

«Έρχομαι σε σημαντική στιγμή για την Ελλάδα» ανέφερε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. 

Επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και διαφαίνεται η έξοδος από το πρόγραμμα και μάλιστα με καλές συνθήκες.

Ο κ. Μοσκοβσί υπογράμμισε ότι παραμένουν δύο ζητήματα σε εκκρεμότητα. Το πρώτο, σχετικά με την επίβλεψη μετά το πρόγραμμα, όπου σημείωσε ότι οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους για την έξοδο από το πρόγραμμα και τη στρατηγική εξόδου. Το δεύτερο, σχετικά με το χρέος, όπου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ευοδωθούν οι προσπάθειες.

Την ανάγκη να μπει τέλος στην αδιέξοδη λιτότητα και να ξεκινήσουμε πολιτικές ανάπτυξης τόνισε από την πλευρά του ο ο Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον επίτροπο Μοσκοβισί για τη συμβολή του στο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος του προγράμματος και προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους, που, όπως επισήμανε, αποτελεί υποχρέωση των εταίρων μας.

Στις 3 μετά το μεσημέρι ο Πιερ Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου και στις 16.15 το απόγευμα, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ