Αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας: «Όχι σε ναζιστικές φιέστες»

Αντιφασιστική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η διαδήλωση στρεφόταν κατά της Χρυσής Αυγής, αλλά και κατά του μεγάλου συλλαλητηρίου για την ονομασία που πραγματοποιείται την Κυριακή. Η ΧΑ πραγματοποίησε πορεία στην λεωφόρο Μεσογείων για τα Ίμια και την Μακεδονία. 

Η πορεία ξεκίνησε από την Ρηγίλλης με κατεύθυνση τα γραφεία της ΧΑ, ωστόσο δεν κατόρθωσε να φτάσει, καθώς κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονταν παρατεταγμένες στο ύψος της Λεωφόρου Μεσογείων, με στόχο να μην υπάρξουν επεισόδια.

Με κεντρικό σύνθημα «λευτεριά στον λαό, θάνατο στον φασισμό», οι διαδηλωτές υποστήριξαν ότι «οι ναζιστικές φιέστες μάς υπενθυμίζουν την ανάγκη για συνεχή και οξυμένη αντιφασιστική επαγρύπνηση. Το χρωστάμε σε όσους υπέφεραν και αγωνίστηκαν ενάντια στους Ναζί. Στον καθένα και την καθεμία που θέλει να ζει ελεύθερα και ειρηνικά. Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας, χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».


 Nick Paleologos / SOOC

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr