Παυλόπουλος: Τα υπολείμματα του ναζισμού θα πάρουν την αρμόζουσα απάντηση

Την καταπολέμηση των υπολειμμάτων του Ναζισμού, που ακόμα και σήμερα ελλοχεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την προσφώνησή του στο Δείπνο που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν και της συζύγου του, που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

«Τα υπολείμματα του ναζισμού θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος προειδοποίησε θα ήταν μέγιστο λάθος να παρασυρθούμε από μια αντίληψη ανώδυνου εφησυχασμού πως, δήθεν, ο κίνδυνος των νοσταλγών του ναζισμού ανήκει στο παρελθόν και πρόσθεσε «Οι εκλογικές αναμετρήσεις, κατά την διάρκεια του παρελθόντος έτους, στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδεικνύουν ότι υπολείμματα του ναζισμού, διόλου ευκαταφρόνητα, ελλοχεύουν» και υπογράμμισε ότι «πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει, μέσα από πολιτικές που υπερασπίζονται από την μια πλευρά τον Ανθρωπισμό, την Δημοκρατία και την Ελευθερία».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρατήρησε ότι αυτού του είδους τα μορφώματα, υπολογίζουν στην αθλιότητα που συντελείται από την αποδυνάμωση του Κοινωνικού Κράτους και την ανάδειξη των ανισοτήτων. Όπως ανέφερε «μιαν οικονομική αντίληψη, η οποία περιθωριοποιεί την αδιέξοδη λιτότητα, που προκαλεί τις μεγάλες ανισότητες και οδηγεί, νομοτελειακώς, στην περιθωριοποίηση και την εξαθλίωση του Ανθρώπου. Άρα στον κίνδυνο ρήξης του κοινωνικού ιστού, λόγω απουσίας ενός στιβαρού Κοινωνικού Κράτους Δικαίου».

Απευθυνόμενος στον κ. Ρίβλιν υπογράμμισε ότι επίσκεψή του στην Ελλάδα συμπίπτει με την επέτειο του Ολοκαυτώματος, η οποία σημάδεψε, μια για πάντα, την Παγκόσμια Ιστορία.

Κατά την αντιφώνησή του ο πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ Ρ. Ρίβλιν ευχαρίστησε θερμά τον Έλληνα ομόλογό του για την υπέροχη φιλοξενία και υπογράμμισε τις προοπτικές που ανοίγονται μεταξύ των δυο Λαών για να γράψουν μαζί το μέλλον.

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος ευχαρίστησε τόσο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, όσο και την Ελληνική Κυβέρνηση για τις ενέργειές τους αναφορικά με το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη και εξέφρασε την ανησυχία του Ισραήλ για την άνοδο Ναζιστικών Δυνάμεων στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας, ενώ απευθυνόμενος προς τον Έλληνα ομόλογό του, υπογράμμισε ότι εκτιμάμε την στάση σας επί του θέματος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα περιθώρια συνεργασίας Ελλάδος-Ισραήλ και ειδικότερα σε τομείς που σχετίζονται με τις Νέες Τεχνολογίες και την Καινοτομία, στις οποίες το Ισραήλ θεωρείται Παγκόσμια Υπερδύναμη, ενώ υπογράμμισε ότι κάθε 8 ώρες γεννιέται στο Ισραήλ μια νέα επιχείρηση.

Ακολούθως, αναφέρθηκε και στην συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού, υπενθυμίζοντας ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα περισσότεροι από 400.000 Ισραηλινοί και εξέφρασε την ελπίδα του για πρόοδο και στα ενεργειακά.

Καταλήγοντας, ο κ.Ρίβλιν τόνισε ότι ο Λαός του Ισραήλ δεν λησμονεί την βοήθεια που προσέφεραν τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροπλάνα σε δύσκολες στιγμές για το Ισραήλ και ευχήθηκε την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δυο λαών.

Πηγή: skai.gr