Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών

Τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών Αντέννα, Άλφα, ΣΚΑΪ και Σταρ που ζητούσαν να παγώσει προσωρινά η προκήρυξη η διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση 7 τηλεοπτικών αδειών, απέρριψε την Τετάρτη η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατόπιν αυτού, απομένει στις αρχές Μαρτίου να συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι κύριες αιτήσεις (προσφυγές) που έχουν καταθέσει οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί.

Προηγουμένως, τα μέλη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου άκουσαν τα νομικά επιχειρήματα τόσο των δικηγόρων του Δημοσίου, όσο και των συνηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών.

Οι συνήγοροι των τηλεοπτικών σταθμών υποστηρίζουν ότι τόσο η προκήρυξη όσο και οι κοινές αποφάσεις των Υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και την ΕΣΔΑ.

Μάλιστα, επεσήμαναν και κατά τη διάρκεια της συζήτησης των αιτήσεων, ότι δεν διασφαλίζεται η χρηματοοικονομική επάρκεια και η φερεγγυότητα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε χειραγώγηση της δημοπρασίας από συμμετέχοντες στον διαγωνισμό που δεν έχουν τα οικονομικά εχέγγυα και αποσκοπούν απλώς στη νόθευση των όρων του διαγωνισμού.


Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου