Γαβρόγλου για εκδρομές: Η εκπαίδευση είναι για να μειώνει τις ανισότητες

Στη δήλωση πως η εκπαίδευση είναι για να μειώνει τις ανισότητες και όχι να τις διευρύνει προέβη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την απόφαση του υπουργείου να διακόψει κάποιες σχολικές εκδρομές με περιβαλλοντικό και πολιτισμικό περιεχόμενο στο εξωτερικό.

Μιλώντας στα «Νέα», ο υπουργός έκανε λόγο για άδικη σπέκουλα και για «ανάγκη ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης και συγγενών μέσων ενημέρωσης να δημιουργήσουν εκ του μηδενός ένα ζήτημα».

Η απόφαση του υπουργείου είχε ως βάση ότι ορισμένες οικογένειες μαθητών δεν έχουν την οικονομική επιφάνεια να στείλουν τα παιδιά τους στις εν λόγω εκδρομές εκτός Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου, η Υπουργική Απόφαση ενθαρρύνει γενικά τη διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών εντός της χώρας, σε περιοχές με ιστορικό, αρχαιολογικό, περιβαλλοντικό ενδιαφέρον και φυσικό κάλλος.

«Δεν αποκλείουμε καμιά εκπαιδευτική ή πολιτιστική εκδρομή στο εξωτερικό», ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι ένα από τα βασικά εφόδια ενός νέου ανθρώπου είναι να γνωρίζει τη χώρα του και τους ανθρώπους της.

Επιπλέον, επανέλαβε πως η απόφαση δεν απαγορεύει την πραγματοποίηση των πενθήμερων εκδρομών της τελευταίας τάξης του Λυκείου στο εξωτερικό.
Πηγή: skai.gr