Μεγάλα προβλήματα και ουρές χιλιομέτρων στην χιονισμένη ΕΟ Αθηνών - Λαμίας

Με μεγάλες δυσκολίες και χαμηλές ταχύτητες γίνεται η κίνηση των οχημάτων σε διάφορα σημεία της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στη Στερεά Ελλάδα, λόγω της χιονόπτωσης.

Τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα από το 117ο έως το 131ο χιλιόμετρο, κοντά στο Μαρτίνο, καθώς στο 126ο χλμ δίπλωσαν νταλίκες.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο Σπύρος Γεωργίου, εκπρόσωπος της γενικής γραμματείας Πολίτικης Προστασίας, οι νταλίκες έχουν απομακρυνθεί και 12 εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται πυρετωδώς για να καθαρίσουν τον δρόμο.

Πλέον έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό.

Ακροατές είχαν καταγγείλει νωρίτερα στο σταθμό μας πως δεν έχει περάσει εκχιονιστικό, παράλληλα όμως δεν είναι λίγα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν χωρίς αλυσίδες.

Χωρίς αντίτιμο περνούν τα αυτοκίνητα από τα διόδια Τραγάνας και Θήβας.

Κλειστός είναι εν τω μεταξύ ο παράδρομος της Εθνικής Οδού στο ύψος του Αγίου Στεφάνου στην ανατολική Αττική, λόγω χιονόπτωσης.

Οι χιονοπτώσεις έχουν ντύσει στα λευκά περιοχές της Βόρειας Πελοποννήσου, της Στερεάς και της Θεσσαλίας.

Χιονίζει επίσης στα ορεινά της Αχαΐας και της Κορινθίας. Στα Καλάβρυτα αρκετοί οικισμοί δεν έχουν ηλεκτροδότηση εξαιτίας της χιονόπτωσης.

Στην Αιτωλοακαρνανία, τα προβλήματα λόγω του χιονιού εντοπίζονται στις ορεινές περιοχές, αφού είναι αναγκαία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στο επαρχιακό δίκτυο.

Στα λευκά έχουν ντυθεί και οι ορεινές περιοχές της Λάρισας και της Λαμίας.

Τα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν και τη Ναυπακτία. Παραμένει κλειστεί η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν από το πρωί πολλά χωριά γύρω από τη Νεμέα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Κώστας Καλατζής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα χωριά Αηδόνια, Λεόντιο, Γαλατά , Πλατάνι, Ψάρι, Κούτσι και Ασπρόκαμπος.

Προβληματα στην ηλεκτροδότηση σύμφωνα με τον κ. Καλατζή υπάρχουν και σε περιοχές στο Κιάτο.

Πηγή: skai.gr