Κλείσιμο

ΥΠΑ: Χωρίς προβλήματα οι πτήσεις στο Μακεδονία παρά τον βοηθητικό διάδρομο

Ομαλά διεξάγονται οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, παρά το γεγονός ότι η κίνηση των αεροσκαφών από τις 24 Νοεμβρίου διεξάγεται μόνο από τον βοηθητικό διάδρομο.

Οι δύο κεντρικοί διάδρομοι απογείωσης προσγείωσης δεν χρησιμοποιούνται, λόγω έργων αναβάθμισης τα οποία έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το Δημόσιο.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες
υποστηρίζουν ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν για τα έργα αναβάθμισης και για λόγους ασφαλείας αποφάσισαν να σταματήσουν τα δρομολόγιά τους από και προς το «Μακεδονία».

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΥΠΑ
δεν υφίσταται κανένα ζήτημα ασφαλείας με τη χρήση του βοηθητικού διαδρόμου, από τον οποίο θα διεξάγονται όλες οι κινήσεις των αεροσκαφών έως τα μέσα Μαρτίου, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα.

Τα στοιχεία της ΥΠΑ δείχνουν πως από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου, στο Μακεδονία πραγματοποιήθηκαν 1.866 αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών, έναντι 1.850 αφίξεων και αναχωρήσεων το διάστημα από τις 4 έως και τις 22 Νοεμβρίου.

Η ΥΠΑ υποστηρίζει επίσης πως είχε ενημερώσει εγκαίρως τις αεροπορικές εταιρείες, κάτι που επιβεβαιώνει και η Fraport Greece που διαχειρίζεται το Μακεδονία.

Την ίδια ώρα, νέο ρεκόρ σημείωσε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια τους πρώτους 11 μήνες του 2017. Περίπου 56 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν μέσω των ελληνικών αεροδρομίων, επίδοση που αποτελεί το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών.

Η δεύτερη καλύτερη επίδοση σημειώθηκε το 2016 όταν η επιβατική κίνηση ανήλθε σε 53,6 εκατομμύρια επιβάτες.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας