Δήμαρχος Αγρινίου: Έχουν χρόνια να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα

«Καμπανάκι» για την κατάσταση των αντιπλημμυρικών έργων στο Αγρίνιο, και όχι μόνο, έκρουσε μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπαναστασίου, στη σκιά των καταστροφών από τις πλημμύρες στην περιοχή.

«Και στο Αγρίνιο έχουν χρόνια να γίνουν αντιπλημμυρικά, έχει αλλάξει ο καιρός και η φύση εκδικείται» προειδοποίησε ο κ. Παπαναστασίου.

Ενόψει της παρουσίας του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στην Αιτωλοακαρνανία, ο δήμαρχος Αγρινίου τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να καταβάλει άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντε.

«Έχουν χαθεί περιουσίες, σπίτια... Όλη νύχτα απεγκλωβίζαμε πολίτες, καταφέραμε να σώσουμε ζωές, κινδύνευσαν άνθρωποι» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι έχει διακοπεί και η μοναδική σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

«Δεχθήκαμε φοβερό πλήγμα από τον καιρό, έπεσαν 360 χιλιοστά νερού… Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο φαινόμενο, τόσο πολλή βροχή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Έπεσε νερό που θα έπεφτε σε 1 χρόνο» επισήμανε μάλιστα ο κ. Παπαναστασίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Πάνος Σκουρλέτης θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα και τους Δημάρχους του νομού, προκειμένου να ενημερωθεί για την συνολική κατάσταση στην περιοχή και τις ανάγκες που έχουν ανακύψει.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Μεσολογγίου για λόγους που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών, τη Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν το 1ο δημοτικό σχολείο Κατοχής, το νηπιαγωγείο Κατοχής και 1ο νηπιαγωγείο Νεοχωρίου.

Επίσης, λόγω των ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν από κλιμάκια μηχανικών, τη Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό σχολείο Ελληνικών, το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Κεφαλοβρύσου, το δημοτικό σχολείο Χαλικίου, καθώς και το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χρυσοβεργίου.


Πηγή: skai.gr