Yπουργείο Υγείας: Έχουν αναγνωριστεί μόλις έξι νεκροί από τις πλημμύρες

Μόλις έξι νεκρούς από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική –σε σύνολο 15- είχαν αναγνωρίσει οι αρχές έως τις 7 το βράδυ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. 

«Από τους 15 νεκρούς, οι  6 αναγνωρίστηκαν μέχρι τις 19:00. Με ενέργειες του ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας), οι ιατροδικαστικές υπηρεσίας Αθηνών και Πειραιώς θα παραμείνουν ανοικτές όλο το βράδυ για τη διενέργεια νεκροτομιών» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.  

Όπως επισημαίνει μάλιστα το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός τόσο των νεκρών όσο και των τραυματιών υπάρχει πιθανότητα να μεταβληθεί ακόμα και στα επόμενα λεπτά, γιατί σύμφωνα με ενημέρωση τόσο το Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι. 

«Το ‘’Θριάσιο’’ Νοσοκομείο τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας μετά το πέρας της πρωινής λειτουργίας του προκειμένου να διαχειριστεί αποκλειστικά αυτό τους τραυματίες και τους νεκρούς που διακομίσθηκαν από τις πληγείσες περιοχές ανεξαρτήτως του μέσου διακομιδής τους» τονίζεται. 

«Από τις 11:00 το πρωί και μέχρι τις 18:30 μεταφέρθηκαν στο ‘’Θριάσιο’’  15 νεκροί (5 γυναίκες και 10 άνδρες και διεκομίσθησαν 17 τραυματίες (6 γυναίκες και 11 άντρες). Από τους τραυματίες μία γυναίκα οδηγήθηκε στην ΜΕΘ διασωληνωμένη, μία ακόμα στην Πνευμονολογική Κλινική, μία στην Ορθοπεδική και 3 γυναίκες και 3 άντρες στην Α΄ Παθολογική Κλινική. Οι υπόλοιποι οχτώ έλαβαν εξιτήρια» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: skai.gr