Κλείσιμο

Εκτεταμένες καταστροφές στη Σύμη - προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών

Με το 549 τάγμα Εθνοφυλακής που εδρεύει στη Σύμη καθώς και με μέσα και προσωπικό της 95ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής της Ρόδου συντρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις τις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο νησί της Σύμης, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες για την ηλεκτροδότηση του νησιού, ενώ ήδη από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των κατοίκων και των επιχειρηματιών του νησιού, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, που βρίσκεται από χθες το βράδυ στο νησί.

Από την κακοκαιρία έχει πληγεί ιδιαίτερα η περιοχή του Γυαλού αλλά εκτεταμένες ζημιές έχουν σημειωθεί και στους άλλους οικισμούς. 

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, μπορεί τα καιρικά φαινόμενα να πέρασαν, άφησαν όμως πίσω τους σοβαρές πληγές στο νησί.

Προτεραιότητα δίνεται στην απομάκρυνση των φερτών υλικών (λάσπες, πέτρες κ.ά.), καθώς και στην άντληση των υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών, αλλά και η αποκατάσταση των προβλημάτων στις υποδομές και κυρίως στο σταθμό της ΔΕΗ που πλημμύρισε.
Πηγή: skai.gr