Προπονητής Κροατίας: Ζητώ υπομονή από τους φιλάθλους μας κόντρα στην Ελλάδα

Καμία διάθεση να φορτώσει με άγχος τους παίκτες του δεν έχει ο Ζλάκτο Νάλιτς. Ο ομοσπονδιακός προπονητής των Κροατών στη συνέντευξη Τύπου υπογράμμισε ότι το αυριανό πρόκειται για ένα δύσκολο αλλά και περίεργο στη διαχείριση παιχνίδι. 

«Χρειάζεται ηρεμία και όχι πίεση. Δεν χρειάζεται ούτε ευφορία, αλλά ούτε και να τα βάψουμε μαύρα, ό,τι κι αν γίνει», ανέφερε ενώ απευθυνόμενος στους Κροάτες που θα βρεθούν αύριο στο «Μάξιμιρ» τους ζήτησε να είναι υπομονετικοί. 

«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι μπροστά μας και είμαστε περήφανοι που θα παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας γι’ αυτό και ζητώ την υπομονή τους. Θα τη χρειαστούμε», τόνισε. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

-για την παράδοση και τον τρόπο που πρέπει να διαχειριστούν το ματς οι παίκτες του και οι φίλαθλοι: 

«Οι αριθμοί και οι παραδόσεις είναι εντάξει, αλλά δεν είναι χρήσιμες πληροφορίες για μας. Πρέπει να κερδίσουμε την Ελλάδα για να πάμε στο Μουντιάλ. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι, δεν θέλω να επιφορτίσω τους παίκτες μου με παραδόσεις και ιστορικά στοιχεία. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι μπροστά μας και είμαστε περήφανοι που θα παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας γι’ αυτό και ζητώ την υπομονή τους. Θα τη χρειαστούμε. Αύριο είναι μόνο το πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα κάνουμε το καλύτερο. 

Χρειάζεται ηρεμία και όχι πίεση. Δεν χρειάζεται ούτε ευφορία, αλλά ούτε και να τα βάψουμε μαύρα, ό,τι κι αν γίνει. Θα χρειαστεί να έχουμε ηρεμία και υπομονή και να ψάξουμε μέσα από το παιχνίδι τις ευκαιρίες μας. Δεν θα πρέπει να επηρεαστούμε από την πίεση ή την ευφορία, αλλά να χτίσουμε το παιχνίδι μας σταδιακά και να περιμένουμε τις ευκαιρίες μας». 

-για την συμμετοχή του Μάντζουκιτς και τα άλλα αγωνιστικά «θέματα» που καλείται να λύσει: 

«Ο Μάντζουκιτς θα παίξει αν είναι έτοιμος. Έχουμε παιχνίδι και σε τρεις μέρες, οπότε δεν θα ρισκάρουμε αν δεν είναι εντάξει. Έχουμε δύο ή τρεις επιλογές για τη θέση του Μπαντέλι. Έχω αποφασίσει, αλλά δεν θα πω ποιος θα παίξει στη θέση του Μπαντέλι. Έχουμε αρκετούς ποιοτικούς παίκτες».

Πηγή: sport-fm.gr

Πηγή: skai.gr