Αντιδράσεις για την περιοδεία Τσαβούσογλου σε Κομοτηνή και Ξάνθη

Περιοδεία σε Κομοτηνή, Ξάνθη και μειονοτικά χωριά πραγματοποίησε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Χακάν Τσαβούσογλου, δηλώνοντας μάλιστα ότι η τουρκική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Στην περιοδεία τον συνόδευε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας.

Πάντως, διπλωματικοί κύκλοι αλλά και αντιπολίτευση εκφράζουν ερωτηματικά τόσο για την επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη, όσο και για την συνάντηση του με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στην Αθήνα, για το περιεχόμενο της οποίας η ελληνική κυβέρνηση δεν έδωσε καμία πληροφορία, ούτε καν φωτογραφικό υλικό.

Αιτία του προβληματισμού αποτελούν τόσο οι θέσεις της Άγκυρας για ζητήματα μουφτήδων, ιμάμηδων αλλά και περιεχομένου σπουδών στα μειονοτικά σχολεία, όσο και η πάγια εξωτερική πολιτική της γείτονος αναφορικά με τις μειονότητες.

Να ενημερώσει η κυβέρνηση για τον ακριβή σκοπό των επισκέψεών του κ Τσαβούσογλου σε Αθήνα και Θράκη, καθώς και για τα θέματα των εδώ συνομιλιών του, ζήτησε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.
Πηγή: skai.gr