Oύτε σεντ για τον Τσοχατζόπουλο - Δημεύτηκε όλη η περιουσία του

Ούτε ευρώ δεν άφησε το δικαστήριο στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Δημεύτηκαν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, ενώ επιπλέον υποχρεώνεται να πληρώσει στο δημόσιο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Αντίθετα σε Βίκυ, Αρετή και Γκούντρουν το δικαστήριο επέστρεψε ακίνητα και χρηματικά ποσά, που είχαν δεσμευτεί.

Ακόμη πιο δύσκολες μέρες έρχονται για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, που βρίσκεται στις φυλακές Χαλκίδας, για να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του.

Εκτός από τη δήμευση των περιουσιακών του στοιχείων, που αποφασίστηκε αργά τη νύχτα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας επιδίκασε υπέρ του δημοσίου αποζημίωση ύψους 1.570.000 ευρώ, εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο ευρώ θα πρέπει να το καταβάλλει ο πρώην υπουργός.

Αντίθετα το δικαστήριο, σε κλίμα έντασης και εκνευρισμού, διέταξε την αποδέσμευση τριών ακινήτων της Αρετής Τσοχατζοπούλου, καθώς και τριών τραπεζικών της λογαριασμών, με συνολικό πόσο 15.000 ευρώ.

Η κόρη του Άκη, μεταφέρθηκε στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, όπως και η Βίκυ Σταμάτη. Το δικαστήριο επίσης αποφάσισε να της επιστραφούν και κάποια τιμαλφή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κόρη του πρώην υπουργού έχει διαθέσει στο δημόσιο τρία ακίνητα από την αρχή της υπόθεσης.

Η Βίκυ Σταμάτη, που ανακοίνωσε χτες το επικείμενο διαζύγιο της από τον πρώην υπουργό, όταν θα βγει από τις φυλακές Ελαιώνα, όπου μεταφέρθηκε σήμερα, θα συνεχίσει τη ζωή της στο διαμέρισμα της, στο Χαλάνδρι, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να της επιστραφεί.

Επίσης με την ίδια απόφαση του το δικαστήριο όρισε να επιστραφούν τρία ακίνητα και ένα οικόπεδο στην πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ, η οποία έχει επιστρέψει στο Δημόσιο ποσό περίπου 1,2 εκατομμυρίου ευρώ.
Πηγή: Μαίρη Μπενέα - skai.gr