DNA του Γιαγτζόγλου πάνω στο τρομοδέμα που εστάλη στον Λούκα Παπαδήμο

Το γενετικό υλικό του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου ταυτίζεται με αυτό που βρέθηκε στον παγιδευμένο, με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, φάκελο που απεστάλη στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της αστυνομίας. 

O Γιαγτζόγλου που έχει συλληφθεί ως ο αποστολέας των τρομοδεμάτων, έχει λάβει προθεσμία από τον Εφέτη Ανακριτή και θα απολογηθεί αύριο, Τετάρτη.

Το DNA του συλληφθέντα ταυτίζεται επίσης και με το ίχνος σε έναν από τους οκτώ παγιδευμένους φακέλους, που εντοπίστηκαν στις 20 Μαρτίου 2017, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

Νωρίτερα, η Αστυνομία έκανε έφοδο σε διαμέρισμα των Εξαρχείων, που ο Γιαγτζόγλου είχε νοικιάσει για πέντε μέρες (από τις 26 Οκτωβρίου έως σήμερα) μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, ο Γιαγτζόγλου σκόπευε να το χρησιμοποιήσει ως καταφύγιο μετά από τρομοκρατικό χτύπημα ή ως ενδιάμεση στάση για τη μεταφορά του οπλοστασίου από τη γιάφκα όπου συνελήφθη, στην οδό Αλκαμένους.





Πηγή: skai.gr