Σύσκεψη για τα προβλήματα στις συγκοινωνίες λόγω ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή των επικεφαλής των συγκοινωνιακών φορέων και του αναδόχου του έργου, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο υπουργείο υποδομών, προκειμένου να εξεταστούν τα σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη θα τεθούν επί τάπητος προτάσεις για να σταματήσει η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς η αναμονή για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών φθάνει έως και τις 2 ώρες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ανάδοχος του έργου μπορεί να προμηθεύει για 11 εβδομάδες τους συγκοινωνιακούς φορείς με επαρκή αριθμό νέων, χάρτινων ηλεκτρονικών εισιτηρίων για τα οποία υπάρχει έλλειψη, έως ότου ο ΟΑΣΑ προχωρήσει σε διαγωνισμό για την προμήθεια νέων.

Έως τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση των 650 μηχανημάτων POS, τα οποία έχουν παραδοθεί στον ΟΑΣΑ εδώ και μήνες, με τα συστήματα των τραπεζών.

Το ίδιο ισχύει και για τα τερματικά έκδοσης καρτών και εισιτηρίων στα εκδοτήρια των σταθμών, αλλά και για τις φορητές συσκευές ελέγχου καρτών που χρησιμοποιούν οι ελεγκτές.

Σύντομα, θα υπογραφεί και η εμπορική συμφωνία μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ, καθώς το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα εφαρμοστεί και στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

Πηγές με άριστη γνώση του έργου, τόνιζαν στον ΣΚΑΪ πως το ηλεκτρονικό εισιτήριο δύσκολα θα εφαρμοστεί πριν το τέλος του έτους, καθώς τότε αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι πύλες εισόδου εξόδου στους σταθμούς, οι οποίες δεν έχουν ακόμα συνδεθεί με τα συστήματα ασφαλείας της Αττικό Μετρό, που είναι η ιδιοκτήτρια των σταθμών.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας