Ελληνικό: Νέο επεισόδιο στο σίριαλ- Στο στόχαστρο του ΚΑΣ & όμορες περιοχές

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της μεγάλης επένδυσης του Ελληνικού ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Η Εφορία Αρχαιοτήτων έχει βάλει στο στόχαστρο και όμορες περιοχές με την επένδυση, όπως του Αλίμου και του Ελληνικού, τις οποίες θεωρεί αρχαιολογικούς χώρους. Εκεί δηλαδή όπου έχουν χτιστεί εδώ και χρόνια εκατοντάδες κατοικίες.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως στην περίπτωση που ένας ιδιοκτήτης ακινήτου στις συγκεκριμένες περιοχές θελήσει να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να πάρει άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Πάνος Σκουρλέτης από την ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβούλιου του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό σύμφωνα με την οποία «σε περίπτωση που συνεχιστούν τα προβλήματα για την επένδυση, η κυβέρνηση θα δράσει». Ο υπουργός Εσωτερικών ζητεί «να μην παρεισφρήσουν πολιτικές σκοπιμότητες» στην απόφαση του ΚΑΣ

Επισημαίνει ότι «η πολιτική πρωτοβουλία πρέπει να υπάρχει, αλλά σε εκείνο το βαθμό που δεν θα ακυρώνει τον αρχαιολογικό νόμο και δεν θα ακυρώνει την ίδια την ύπαρξη της αρχαιολογικής υπηρεσίας».

Την ίδια ώρα, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου θα βρίσκεται στο Βερολίνο για να συμμετάσχει σε θεατρική παράσταση την ερχομένη Τρίτη, και θα είναι απούσα όταν θα συνεδριάσει εκ νέου το ΚΑΣ με αντικείμενο την επένδυση. 

Σε ανακοίνωση της η Όλγα Κεφαλογιάννη από τη ΝΔ επισημαίνει τα περιθώρια στενεύουν, η υπουργός Πολιτισμού λάμπει δια της απουσίας της, η γενική γραμματέας λειτουργεί ανεξέλεγκτα και ο πρωθυπουργός αρέσκεται να παίζει το παιχνίδι των πρόσκαιρων εντυπώσεων χωρίς κανένα αποτέλεσμα». Δεν μας αξίζει αυτό το χάλι» καταλήγει.

Στο μεταξύ, εντύπωση προκαλεί ότι κατά τη σημερινή (Παρασκευή) συνεδρίαση Task Force για την επιτάχυνση των επενδύσεων επισήμως δεν συζητήθηκε η επένδυση στο Ελληνικό.
Πηγή: skai.gr