Κλείσιμο

Προς νέα παράταση ο νόμος Παρασκευόπουλου για απόλυση κρατουμένων υπό όρους

Νέα παράταση για έναν επιπλέον χρόνο στον λεγόμενο «νόμο Παρασκευόπουλου», που εισήγαγε ευεργετικές διατάξεις για υπό όρους αποφυλάκιση κρατουμένων συγκεκριμένων κατηγοριών, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Όπως είπε, η ετήσια επέκταση της ισχύς του νόμου, που κανονικά έληγε τον Αύγουστο, θα προβλέπεται σε τροπολογία, την οποία θα καταθέσει ενδεχομένως και σήμερα. Σε κάθε περίπτωση αυτή θα ενταχθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Κοντονής είχε δηλώσει ήδη από τον περασμένο Μάρτιο την πρόθεσή του για τη διατήρηση του σχετικού νόμου που έχει ως στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών και έχει συγκεντρώσει κατά διαστήματα τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης με αιχμές περί απελευθέρωσης υπό όρους κρατουμένων με βαρύτατα αδικήματα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πάντως δεν επεκτάθηκε περαιτέρω στο περιεχόμενο της εν λόγω τροπολογίας.

Δεν διευκρίνισε εάν θα περιλαμβάνει τελικά απαγόρευση χρήσης των ευεργετικών διατάξεων και σε άλλες κατηγορίες κρατουμένων πλην εκείνων οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και εξαιρούνται σήμερα, όπως είχε ο ίδιος δηλώσει ότι είναι πρόθεση της κυβέρνησης.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά