Κλείσιμο

Τέσσερις οι πυρκαγιές που μαίνονται στην Ηλεία

Τέσσερα είναι πλέον τα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Ηλεία. Το ένα μέτωπο κινείται προς
τον οικισμό Περιστέρι, το άλλο μέτωπο έχει φθίση στις παρυφές του χωριού Ανάληψη, για το οποίο έχει διαταθεί εκκένωση, ενώ ένα άλλο μέτωπο μαίνεται στην ορεινή Ηλεία και κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό. Ακομα ένα μέτωπο υπάρχει κοντά στην πόλη του Πύργου.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Αμαλιάδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, κοντά στο Περιστέρι έχουν συγκεντρωθεί πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να σταματήσουν το πύρινο μέτωπο πριν απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Στο μεταξύ, στον οικισμό Ανάληψη εξακολουθούν να παραμένουν κάτοικοι, οι οποίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει ήδη κάψει καλλιέργειες και μεγάλη δασική έκταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες δεν έχουν φτάσει στον οικισμό, όμως επειδή στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που σπρώχνουν τη φωτιά προς τα εκεί κρίθηκε φρόνιμο να διαταχθεί εκκένωση.

IMG 9490

Υπάρχουν πρώτες πληροφορίες ότι έχει συλληφθεί ο πιθανός υπαίτιος της φωτιάς, ένας άνδρας που προσπάθησε να κάψει ξερά χόρτα.

Στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 27μελές πεζοπόρο τμήμα και δύο δημοτικά βυτιοφόρα.

Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ, ενισχυμένες σε σχέση με πριν.

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε πουρνάρια και κοντά στο χωριό Στρέφη στην Αρχαία Ολυμπία. Επιχειρουν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ