Ζάκυνθος: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο όρος Βραχίωνα (φωτό)

Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά, που μαίνεται από τις 2.30μμ περίπου, στο όρος Βραχίωνα, και μαίνεται λίγα χιλιόμετρα πάνω από τα χωριά Πηγαδάκια και Καλλιθέα.

Στο σημείο βρίσκονται όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, ενώ νωρίς το απόγευμα έφτασαν στην Ζάκυνθο για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, 30 πυροσβέστες με 4 οχήματα από την Πάτρα και τον Πύργο.



Μέχρι τη δύση του ηλίου, ρίψεις νερού έκαναν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, δύο Πετζετέλ και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από χίλια στρέμματα δασικής έκτασης και ελαιώνες, ενώ φόβοι υπάρχουν και για στάβλους που βρίσκονται πάνω στο βουνό.



Kαλύτερη η εικόνα στην πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο χωριό Καπελέτι στην βόρεια πλευρά της Ζάκυνθου. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας κινήθηκαν πολύ γρήγορα και η φωτιά δεν πήρε μεγάλη έκταση.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι φωτιές κοντά στα ελληνικά μειονοτικά χωριά των Δήμων Δρόπολης και Φοινίκης στην Αλβανία. Οι δήμαρχοι των ελληνικών μειονοτικών Δήμων εκτιμούν πως οι φωτιές είναι έργο εμπρηστών.






Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ