Στα εναέρια μέσα οι ελπίδες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα

Στα εναέρια μέσα εναποθέτει τις ελπίδες της η πυροσβεστική προκειμένου να περιορίσει την πυρκαγιά που μαίνεται από εχθές στον Μυλοπόταμο στα Κύθηρα.

Με το πρώτο φως της ημέρας 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Ευτυχώς σήμερα ο αέρας έχει κοπάσει σε σχέση με χθες αλλά η πυρκαγιά έχει διάσπαρτες εστίες.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς και αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Σε λίγες ώρες θα καταφθάσουν άλλα 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, επί του παρόντος δεν υπάρχει κίνδυνος για τις κατοικημένες περιοχές, ωστόσο - όπως δήλωσε αργά το βράδυ στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης - για προληπτικούς και μόνο λόγους ζητήθηκε η εκκένωση του οικισμού Κυπριωτιάνικα.

Νέα φωτιά ξέσπασε εν τω μεταξύ στις 5 το πρωί στην περιοχή Υάμεια Μεσσηνίας. Καίει αγροτοδασική έκταση. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ δεν απειλεί κάποιον οικισμό. Επιχειρούν 2 καναντέρ και 3 πετζετέλ, 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ σε ξερά χόρτα στις παρυφές του άλσους Βεϊκου, κοντά στην οδό Μάρκου Μπότσαρη. Δυνάμεις ωστόσο της πυροσβεστικής θα παραμείνουν όλη τη νύχτα στο σημείο.

Πηγή: skai.gr