Κλείσιμο

Μεγάλη πυρκαγιά στη Λέσβο, σε ύφεση η φωτιά στο Λαγονήσι (upd)

Μεγάλη δασική φωτιά μαίνεται από το απόγευμα στη Λέσβο, στην περιοχή Καφενεδέλια, με την Πυροσβεστική να θεωρεί ότι πρόκειται για αποτέλεσμα εμπρησμού.

Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν 31 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 24μελές πεζοπόρο τμήμα. Βοήθεια προσφέρουν εθελοντές, δημοτικά οχήματα και δύο βυτιοφόρα.

Η φωτιά δεν απειλεί άμεσα κατοικημένες περιοχές όμως η νύχτα για τις δυνάμεις πυρόσβεσης αναμένεται να είναι δύσκολη. Πεζοπόρα τμήματα αναμένονται το πρωί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στρατιωτικό ελικόπτερο, ενώ στο νησί μεταφέρονται στο νησί και πέντε πυροσβεστικά οχήματα από την πρωτεύουσα.

«Είναι μεγάλη η φωτιά και τα μέσα δεν φθάνουν» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ από το μέτωπο της φωτιάς ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας.

Εναέρια μέσα και επιπλέον προσωπικό ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς.

«Πρόκειται για εμπρησμό» δήλωσε στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Νικόλαος Μπαμπάκος. «Μπήκε η πρώτη φωτιά στις 4:30 το απόγευμα, άμεσα την έσβησε πυροσβεστική δύναμη που μετέβη στην περιοχή και αμέσως παρακάτω ξεσπούσαν νέα μέτωπο».

Σε ύφεση η φωτιά στο Λαγονήσι

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Λαγονήσι, η τρίτη σε διάστημα τεσσάρων ημερών στην περιοχή της Αναβύσσου.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 28 οχήματα και 21μελές πεζοπόρο τμήμα, με τη βοήθεια 12 δημοτικών οχημάτων.

Τρεις πυροσβέστες υπέστησαν εγκαύματα κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και έχουν διακομιστεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου τους επισκέφτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Οι φλόγες προκάλεσαν ζημιές σε δύο οχήματα της Πυροσβεστικής, τρία σπίτια, και δύο ΙΧ αυτοκίνητα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικόπεδα, κοντά σε σπίτια, στη συμβολή της Λεωφόρου Αναβύσσου με την οδό Παναγούλη.

Καλύτερη εικόνα δίνει εν τω μεταξύ και η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου στο ύψος της Ακράτας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στην Νέα Καρβάλη Καβάλας και στο Γεράκι Ηλείας.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ