O Ρουβίκωνας πίσω από την επίθεση στου Zωγράφου – Nέα «δράση» σε λίγες ώρες

Την ευθύνη για την επίθεση με βαριοπούλες στο δημαρχείο Ζωγράφου, τα ξημερώματα, ανέλαβε η αντιεξουσιαστική ομάδα Ρουβίκωνας με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, ενώ ανάρτησαν και σχετικό βίντεο σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική τους. Συλλογικότητες επιρρίπτουν ευθύνες στο δήμο για το θάνατο δύο εργαζομένων στην καθαριότητα. 

Είχε προηγηθεί και έφοδος των αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα, λίγες μόνο ώρες πριν, την Τετάρτη, στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τα μέλη του Ρουβίκωνα εισήλθαν χωρίς πρόβλημα στο κτίριο, πέταξαν τρικάκια και έφυγαν ανενόχλητοι.

Σημειώνεται ότι οι κουκουλοφόροι έσπασαν τα τζάμια του ισογείου του δημαρχείου Ζωγράφου, αλλά και του πρώτου ορόφου, και αποχώρησαν πριν προλάβει να αντιδράσει η αστυνομία.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατζάκη, επρόκειτο για έξι με επτά άτομα. «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού όλα έγιναν μισή ώρα πριν πάνε στην εργασία τους οι υπάλληλοι του δήμου Ζωγράφου» σημείωσε. Η δήμαρχος πρόσθεσε ότι υπάρχει κλειστό κύκλωμα καμερών στο κτίριο, αλλά η αξιοποίησή του είναι ευθύνη της ΕΛΑΣ.



Όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν και εκεί νέα επεισόδια. Στις 10.30 το βράδυ της Τετάρτης ομάδα ατόμων πέταξε μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Έγιναν τρεις προσαγωγές, και οι προσαχθέντες αφέθηκαν λίγο μετά ελεύθεροι.

«Σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις σε αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν με την ίδια, ή και με μεγαλύτερη ένταση» δήλωσε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ, με αφορμή και τις ζημιές σε 64 καταστήματα από αναρχικούς στην Ερμού, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης. 

«Σαφώς υπάρχουν κάποια επεισόδια, δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου, αλλά είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο» σημείωσε ο κ. Αναγνωστάκης, ερωτηθείς και για άλλες ταραχές στο κέντρο όπως στα Εξάρχεια. 

«Οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου… Άς ερθει ο γγ. Δημόσιας Τάξης και ο κ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη να πάμε μαζί στην Ερμού να τα πουν αυτά στους καταστηματάρχες» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. 
Πηγή: skai.gr