Χωρίς απευθείας σύνδεση με Πειραιά και Κρήτη τα Κύθηρα

Χωρίς απευθείας σύνδεση με τον Πειραιά και την Κρήτη έχουν μείνει τον τελευταίο μήνα Κύθηρα και Αντικύθηρα, εξαιτίας βλάβης που έχει υποστεί το επιβατικό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» της πλοιοκτήτριας εταιρείας ΛΑΝΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο.

Το πλοίο δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί και τα δύο νησιά εξυπηρετούνται μόνο από το λιμάνι της Νεάπολης στη Λακωνία, με αποτέλεσμα να χάνουν κρατήσεις τουριστών από την Κρήτη, ενώ και η τροφοδοσία τους με τρόφιμα έχει γίνει ακριβότερη.

Υπό αυτές τις συνθήκες το υπουργείο Ναυτιλίας έχει δρομολογήσει νέο διαγωνισμό για την κάλυψη της γραμμής Πειραιά - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Καστέλλι με τους ίδιους οικονομικούς όρους, προκειμένου να αποκαταστήσει τη θαλάσσια συγκοινωνία των Κυθήρων με τον Πειραιά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κυθήρων - Αντικυθήρων, Σταύρος Χαρχαλάκης, σημείωσε ότι ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται την Παρασκευή, ενώ σε περίπτωση που καταστεί άγονος, τότε θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για να βρεθεί λύση.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη διασύνδεση των νησιών με την Κρήτη, καθώς οι τουρίστες που ταξιδεύουν από την ηπειρωτική Ελλάδα δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, ωστόσο η διασύνδεση με Κρήτη και Γύθειο δεν μπορεί να υποκατασταθεί.
Πηγή: skai.gr